subscribe: Posts | Comments

Dejan: Roditelji nisu ni posumnjali da sam sotonist

Comments Off
Dejan: Roditelji nisu ni posumnjali da sam sotonist

Prema podacima koji su prije 2 godine objavljeni u domaćim medijima u Hrvatskoj je oko 7 tisuća osoba, mahom starijih maloljetnika i mlađih punoljetnika, uključeno u razne sotonističke sljedbe. Roditelji najčešće zadnji saznaju da im je dijete dijelom opasne organizacije koja svoje članove nerijetko navodi i na samoubojstvo. U jednoj takvoj sljedbi je bio i mladi Varaždinac Dejan Plantak (23) koji je nedavno u Rijeci javno otkrio svoj identitet, a za Roditeljski.info je ispričao osobna iskustva sa sljedbenicima sotone.

 

Naime, u Rijeci je u studenom održana međunarodna konferencija ‘Destruktivne skupine i mladi’ na kojoj su domaći i strani stručnjaci prvi puta u Hrvatskoj organizirano progovorili o stanju i aktivnostima sekti na znanstvenoj, političkoj i građanskoj razini. Skup je bio namijenjen predstavnicima policije, pravosuđa, centara za socijalnu skrb, javnog zdravstva i edukacije, a organizirao ga je Centar za informiranje o sektama i kultovima u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci.

 

Sudionik konferencije Dejan Plantak, nekada je bio dijelom varaždinske sotonističke scene, a danas je potpredsjednik Udruge ‘Anđeli čuvari’ s čijim smo predsjednikom Nebojšom Buđanovcem objavili veliki intervju prije točno godinu dana. Svojim iskustvom, ali i osobnom hrabrošću, Dejan danas pomaže drugima koji su se našli u sličnim problemima kao i on nekada. Javnim istupom, objašnjava, želi informirati javnost o djelovanju sekti u Hrvatskoj i upozoriti da se ne radi o nikakvoj mističnoj pojavi, već o kriminalnim organizacijama koje ljudi, većinom, ignoriraju. Cijeli razgovor s Dejanom  pročitajte na portalu Roditeljski.info.

 

Comments are closed.