subscribe: Posts | Comments

Međunarodni simpozij Zagreb

Comments Off
Blazevic_CEFID-152-150x150

Hrvarski areopag – ZAGREB : 8. i 9. 11. 2014.: Znanstvenici vrjednovali utjecaje novih religioznih pokreta, sekta i kultova. Čovjekovom duhovnošću nitko ne smije manipulirati.

Međunarodni, međureligijski, interdisciplinarni simpozij
NOVI RELIGIOZNI POKRETI, SEKTE I KULTOVI

Organizatori:

  • Međunarodni franjevački centar za dijalog (CEFID)
  • Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu
  • Centar hrvatski areopag za međureligijski dijalog hrvatske provincije sv. Jeronima Franejvaca konventualaca

U Zagrebu u subotu i nedjelju, 8. i 9. studenoga organiziran je međunarodni, međureligijski i interdisciplinarni simpozij »Novi religiozni pokreti, sekte i kultovi«, koji je okupio više od dvadeset predavača iz Hrvatske, Italije, Rumunjske, Srbije, Indije i Sudana.

Riječ je o trećem u nizu od četiri simpozija koje je inicirao Centar za međureligijski dijalog Hrvatske provincije franjevaca konventualaca »Hrvatski areopag« u zajedništvu s Međunarodnim franjevačkim centrom za dijalog i Nadbiskupijskim pastoralnim institutom u Zagrebu, u čijim je prostorijama simpozij i održan. Otvorenju simpozija prisustvovao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
Program simpozija možete čitati ovdje:

Tridesetak uglednih domaćih i inozemnih stručnjaka (iz Srbije, Rumunjske, Italije, Indije, Afrike), čiji su radovi sabrani u ZBORNIKU, osvjetljavaju fenomen Novih religioznih pokreta, sekti i kultova, iz perspektive povijesti, sociologije, psihologije i psihijatrije, pedijatrije, teologije, prava i kriminala… Autori su katolici, pravoslavci, židovi, muslimani… Zbornik donosi prikaz sekti u Hrvatskoj, posljedice sektaškog mentaliteta i nadriliječništva na djeci, sadrži svjedočanstva žrtava sekti… Obrađuje scijentologiju, jogu, fenomen vampirizma,utjecaj sotonističkih sekti na mlade…i nudi odgovor Crkve na pastoralne izazove koji iz spomenutog proizlaze.

Izvješće sa simpozija objavljuje ANA DAGELIĆ u Glasu koncila 16.11.2014.

Comments are closed.